6.10.2021

Leenan kuntosaliharjoittelun aloitus 76-vuotiaana

Haastattelimme rautaista rouvaa kuntosaliltamme hänen aloituksensa tiimoilta. Leena antoi mielellään julkaista haastattelunsa innoittaakseen muitakin liikkumaan. Kiitämme Leenaa suuresti tästä mahdollisuudesta. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hei ja tervetuloa. Kerrotko meille kuka olet?

Olen Leena, 76-vuotias eläkeläinen Kontulasta jossa asun yhdessä koirani kanssa. Olen aiemmin harrastanut vesijumppaa aktiivisesti. 

 

Mikä sinut sai tulemaan Forever Myllypuroon?

Huono kunto ja tasapaino sekä pelko omasta liikkumattomuudesta. Olin kuullut hyvää Foreverista ystäviltäni ja päätin ottaa yhteyttä paikkaan.

 

Onko kuntosaliharjoittelu ollut sinulle tuttua?

Ei ollenkaan. Hyvä ystäväni liikkuu aktiivisesti ja suositteli minulle lihaskuntoharjoittelua. Hän myös kertoi, että kannattaa ottaa ohjaaja auttamaan ainakin aluksi. Ja niinhän minä tein.

 

Miten matkasi meillä alkoi?

Erittäin mutkattomasti. Ystäväni vinkkasi, että ohjaaja kannattaa ottaa heti alkuun, jotta teen liikkeet oikein enkä satuta itseäni. Oli onni tavata Henri, joka osaa minua auttaa sekä hän keksii minulle sopivia harjoitteita.

 

Millaisia muutoksia olet huomannut?

Koronan takia jouduin olemaan pitkään kotona poissa ihmiskontakteista ja se sai yleisen mielialan laskemaan. Kunto alkoi parantumaan heti ensikäynnistä ja samalla piristyin itsekin. Myös selkäkivut ovat hävinneet.

 

Millaisia terveisiä haluaisit lähettää muille, jotka mahdollisesti miettivät kuntosaliharjoittelua?

Ehdottomasti kannattaa aloittaa lihaskuntoharjoittelu. Tätä kun ei tarvitse ottaa liian vakavasti ja on hauska seurata, miten voittaa itsensä. Tämä treeni ei katso ikää. Aloittaessa kannattaa ehdottomasti ottaa ohjausta mukaan, jotta saa hyvä aloituksen harjoittelulle.

 

Kiitos paljon Leena ja mukavia harjoitushetkiä kanssamme!

 

 

 

 

 

4.5.2021 tiistai

Arskan ja Maken Finaali

7 kuukautta on projektia takana, jonka alkamista tänään muisteltiin yhdessä Arskan ja Maken kanssa. Herrat muistivat, miten olivat sattuneet nauttimaan salitreenistä täysin kahden kesken keskellä päivää salillamme ja miettineensä, miten treenaamista voisi viedä seuraavalle tasolle. Ennen ehdotustani julkisesta haasteesta olivat Arska ja Make miettineet kahdenkeskistä leikkimielistä kisailua. Julkinen heittäytyminen oli näin jälkikäteenkin molempien mielestä mainio idea.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oli siis totuuden aika. Molempien tulokset ovat olleet todella ällistyttävän hyviä; painoa on tippunut ja mikä parasta, se on tehty pilke silmäkulmassa ilman turhaa hampaiden kiristelyä. Molemmat ovat oppineet ravinnon sekä lihaskuntoharjoittelun tärkeyden oman kehonsa fysiikkaan ja hyvinvointiin.

Maken matkaa sotki loukkaantuminen mutta se sai miehen keskittymään entistä tarkemmin ruokavalioon. Arskalla kuntosalien sulku huhtikuussa sotki menoa, mutta silti molemmilla rasvaprosentti on projektin päätteeksi pitkälle alle kahdenkymmenen.

Molemmat herrat olivat yhtä mieltä asiasta, että ”tämä ei jää tähän”. He aikovat jatkaa vielä juhannukseen asti keskinäistä haastettaan sekä tietysti pitää kurin myös tämän jälkeen. Paluuta vanhaan ei ole.

On ollut ilo ja kunnia seurata näiden herrojen menoa tämä matka. Molemmat ovat oppineet paljon itsestään sekä harjoittelun ja harjoittelemattomuuden vaikutuksista kehoonsa. Tulokset puhuvat omistautumisesta terveisiin elämäntapoihin, kun kyseessä oli kuitenkin kahden jo ennestään loistavassa kunnossa olevan kuusikymppisen treenin vieminen seuraavalle tasolle. Kuten Arska ja Make sanoivat jo alussa, kannattaa vastaavaan ryhtyä, jos sitä vähänkään miettii. Julkinen haaste ei ole taakka vaan motivointikeino itselle.

Tsemppiä kaikille vastaaviin projekteihin ja muista kysyä apua, jos sitä tarvitset. Me autamme kyllä.

Helsingissä 4.5.2021 Simo Lempinen

 

8.2.2021 

Välimittaus

2kk on jälleen kulunut edellisestä mittauksesta. Make on edelleen terveydellisistä syistä sivussa, mutta Arska on jatkanut projektia säntillisesti. Arskan parin viikon motivaatiotauko olkapään kipeytymisen takia salilta oli venynyt edellisen mittauksen jälkeen 1kk mittaiseksi, mutta muuta liikuntaa herra oli kyllä harrastanut. Paino oli tippunut edelliseen mittaukseen nähden 2kg, mikä on loistava suoritus sekä juuri sopiva tahti tällaiseen projektiin. Harmi, että salilta poissaolo oli jättänyt loven loistavaan lihasmassaan; sitä oli lähtenyt hieman pois.

 

Fiilis Arskalla on aivan loistava. Lähtiessään mittauksesta hän kertoi, miten hyvää tämä sovittu julkinen projekti oli tehnyt hänen edistymiselleen. Onnistumisen tunteet eivät olleet vaikuttaneet projektiin siten, että olisi tullut liian hyvä fiilis ja tämän johdosta olisi tullut tauko. Näyttämisen halu oli niin suuri, että onnistuminen auttoi jaksamaan entistä kovemmin.

 

Nyt projektia on jäljellä vajaa 3kk ja sitä ennen mittaillaan vielä kerran onnistumista.

 

7.12.2020 

Välimittaus

Matkaa on nyt kuljettu 2kk projektissa Arskan ja Maken kanssa. Valitettavasti matkan varrelle on myös osunut myös ikävämpiä sattumuksia; Make on henkilökohtaisten syiden takia tällä hetkellä sivussa projektista. Arskan kanssa tapasimme kahden kesken välimittauksen merkeissä. Edellisen raportin numerot oli opeteltu ulkoa kun edesottamusten saavutuksia alettiin tarkastelemaan.

 

Painoa Arskalla oli lähtenyt kahden kuukauden taipaleen aikana 2 kiloa. Samalla lihasmassaa herra oli onnistunut kasvattamaan puolisen kiloa joten rasvamassasta oli saatu puristettua pois siis 2,7 kiloa. Aivan mahtava suoritus ottaen huomioon, että aloittelevista liikkujista tässä ei ole kyse. Arskan sanojen mukaan tällä tuloksella ansaittiin pullakahvit.

 

Arska painotti mittauksen lopussa, että tätä kannattaa kenen tahansa kokeilla. Se ei maksa mitään, muuta kuin oman päätöksen. Näitä asioita ei myöskään Arskan mielestä kannata liian vakavasti ottaa, vaan kuunnella omaa kehoa ja elää tätä oman elämäntilanteen huomioiden. Lopuksi Arska toivotti hyvää treenimieltä kaikille, salilla ja sen ulkopuolella, koronasta huolimatta.

 

12.10.20

Arskan ja Maken matka kohti terveellisempää ja kevyempää elämää

Mahtavien asiakkaidemme kanssa jutellessa kuulee jos jonkinmoista tarinaa, kokemusta, iloja, suruja sekä onnistumisia. Arska ja Make ovat myös näin tulleet tutuiksi matkani varrella. Herrat ovat pitäneet itsestään huolta, eikä heitä ensisilmäyksellä uskoisi kuusikymppisiksi. Meillä kaikilla on kuitenkin tavoitteita ja Arska ja Make päättivät heittää itsensä peliin; heidän tavoite on pudottaa painoa rasvamassasta 6 kiloa per hauispari Vappuun 2021 mennessä. Keskusteluun osallistuttuani heitin vähän ”bensaa liekkeihin” (Arskan sanoin) ja kehoitin herroja tekemään tästä vielä julkisemman haasteen. Näin sai alkunsa tämä eeppinen seikkailu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Viime viikolla (7.10.20) aloitimme matkan kohti ensi kevään Vappua ottamalla alkumittaukset Inbody 720 –kehonkoostumuslaitteella. Molemmilla on kokemusta saliharjoittelusta jo entuudestaan usean vuoden ajalta ja tuloksetkin näyttivät tämän. Haasteesta tulee tiukka, mutta uskon, että Arska ja Make hoitavat tämän kotiin.

 

Molemmilla työ vielä haittaa vähän harrastamista, joten kokonaisvaltainen elämäntapa sekä toistensa tuki auttaa heitä kyllä saavuttamaan tavoitteensa. Terve herrojen välinen kuittailu kuitenkin kuuluu asiaan ja antaa lisäpotkua treeneihin. He myös toivottavat kaikki samanlaisia ajatuksia omaavat treenaajat tervetulleeksi hyppäämään mukaan haasteeseen. Julkisuus tuo oman lisämotivaation oman tavoitteen saavuttamiseksi, mutta se ei ole missään nimessä pakollista. Arskalle ja Makelle tämä on se piste i:n päälle, sillä ilman tätä juttua tavoitteesta saatettaisiin lipsua. Mielitekojen ja itsekurin välinen ero kun on meillä monella kovin pieni ja tätä herrat myös painottivat omassa toiminnassaan.

 

Kirjoittaja: Simo Lempinen, klubijohtaja Forever Myllypuro (apuna matkalla)

Ps. Forever Myllypuron henkilökunta auttaa kyllä niiltä osin, kun itse ei osaa tai tiedä. Pyydä rohkeasti apua omaan elämäntaparemonttiin.

 

 

 

Onnistujatarinoita Forever Myllypurossa